Despre fermă

SC ZOO PROD CHIBED SRL

SC ZOO PROD CHIBED SRL

Pe lângă abator și procestarea cărnii , agricultura și creșterea animalelor joacă un rol important în viața firmei, deoarece acestea sunt activități strâns legate.
Profilul principal al fermei noastre este creșterea bovinelor din rasa Bălțată Românească.
Furajele pentru animale se produc cu ajutorul utilajelor agricole moderne pe terenurile agricole a localității Chibed și a comunelor învecinate.

Din primăvară până în toamnă, animalele sunt ținute pe pășune în mod tradițional, ceea ce are un efect benefic asupra stării de sănătate al acestora și bineînțeles și asupra calității produselor noastre. Pășunatul extensiv joacă un rol important în întreținera mediului și în conservarea peisajului rural.

Scurta prezentare a bovinelor din rasa Bălțată românească:

  • Aceasta ese o rasă rezultată în urma încrucișării dintre rasele transilvănene, bănățene și rasa Simmental.
Este o rasă rezistentă la mediul înconjurător, cele mai bune rezultate se văd în zonele de câmpie și deal, cu clima continentală. Bălțata românească este o rasă pentru producția de lapte și carne, potrivită pentru ferme și gospodării.
Dósa farm

Ferma noastră

Ferma noastră este situată în localitatea Chibed, aici avem majoritatea terenurilor agricole, dar lucrăm și pe teren închiriat în comuna și în comune învecinate. Cea mai mare parte a terenurilor sunt exploatate pentru pășunat , dar producem și toată baza furajieră necesară: porumb, porumb siloz, paioase, lucernă etc. , exlusiv pentru furajarea animalelor în perioada de iarnă.
Porumb siloz și lucerna sunt esențiale pentru hrănirea bovinelor pe timp de iarnă.

Folosim baloți de paie pentru așternut, iar balații de fân și lucernă sunt folosite pentru hrănirea bovinelor.

Îngrijirea, sănătatea și bunăstarea animalelor sunt asigurate de o echipă dedicată, sub supravegherea unui medic veterinar.

Bovinele sunt ținute în stabulație liberă în grajd special amenajat, iar mulsul se întâmplă într-o sală de muls modern nou construit.

Lactatele noastre sunt produse exlusiv din lapte produs în fermă proprie prelucrate în fabrică aflată în incinta fermei, autorizată ca centru prelucrare lapte integrat.

Tineretul bovin îngrășat și bovinele îngrășate ajung în abatorul propriu și se regăsesc atât pe rafturi, cât și în preparatele produse de noi.
Produsele noastre sunt realizate din ingrediente naturale și preparate conform rețetelor tradiționale și specific zonei. Producem : caș proaspăt, urdă dulce, brânză de vaci, brânză burduf, telemea, cașcaval, cașcaval afumat împletit și lapte pasteurizat.

Toate produsele noastre sunt preparate din lapte integral, ceea ce le face cu adevărat speciale și gustoase, respectiv le deosebește de majoritatea produselor de pe piață.

Scroll to Top