Cégünkről

Bemutatkozás

A Dósa vágóhíd és húsfeldolgozó üzem egy családi vállalkozás, amely 1992-ben alakult és 1998-tól működik mint sertés-, szarvasmarha- és juhvágóhíd, valamint húsfeldolgozó üzem.

Cégünk több mint 23 éve van jelen a piacon a húsiparban.

Első telephelyünk a Maros megyei Nyárádremetén volt, ahol több mint négy évet töltöttünk, kemény munkával megküzdve a kezdetek nehézségeivel, de egyben ráérezve a szakma szépségére. Ez idő alatt megépült Kibéden a jelenlegi székhelyen lévő üzem és a négy év alatt megszerzett tapasztalattal folytattuk a tevékenységet modernebb formában.

Kibédi vágóhíd és húsfeldolgozó üzem

2009-ben komoly átalakuláson ment át a cég, az Európai Unióba való csatlakozás során magas követelményeknek kellett megfelelni, de sikerült minden kritériumnak eleget tenni és megkaptuk az Európai Uniós engedélyt a sertés-, szarvasmarha- és juhvágóhídra, valamint a teljes körű húsfeldolgozásra.

Azóta is folyamatos fejlődésben van cégünk, igyekszünk eleget tenni a jelenlegi követelményeknek meg a folyamatosan változó piacnak, ugyanakkor megpróbálunk a vásárlóink igényeinek is eleget tenni.

Üzleteinkről

Termékeinket 14 saját bemutató üzletünkben forgalmazzuk, Maros is Hargita megyében, ugyanakkor állami egységeknek, éttermeknek és környékbeli kis üzleteknek lerakatoknak is szállítunk húst és Hentesárut is.

Termékpalettánkon több mint 100 féle ízletes, természetes alapanyagokból készített különféle húskészítmény található meg, mint például: hagyományos füstöléssel készült húsok, kolbászok, helyi, erdélyi jellegzetességű / ízesítésű receptek alapján készült kolbászok, minőségi nyers-szárított szalámik, továbbá modern technológiával készült sonkák virslik, miccshús, friss vörös áru, illetve szezonálisan bárányhús is. 

A farmról

Mindezekhez fontosnak tartjuk a minőségi alapanyagok, fűszerek felhasználását, illetve az odaadó, figyelmes munkát. A húsfeldolgozás és vágóhíd mellett a mezőgazdasággal és állattenyésztéssel is foglalkozunk, mivel mindezek szorosan összekapcsolódó ágazatok.

Gazdálkodásunkban meghatározó szerepet játszik a szarvasmarhatenyésztés (vegyeshasznú), illetve a takarmány előállítása az állatok számára, amely Kibéd határain történik, korszerű munkagépekkel.

A szarvasmarhafarmról származó tejet ugyancsak az Agro Prod Com Dósa Srl tulajdonában lévő, Kibéden található tejfeldolgozó kisüzemben dolgozzuk fel.

Így az évek során lépésről lépésre sikerült egy olyan kört kialakítani amelyik magába foglalja az élelmiszer előállításának az első lépésétől: a földművelésen át az állattenyésztésig, a feldolgozástól az értékesítésig mindent biztosítani hogy a polcokra került termék ne csak egy legyen a sok közül hanem kemény odaadó munkával előállított ízletes élelem , és ugyanakkor egy elismert brandet, a Dósa – brandet kiépíteni.      

Dósa Grill

Büszkék vagyunk rá, hogy a kibédi székhelyünkön és a Maros, illetve Hargita megyében található üzleteinkben több mint 120 embernek biztosítunk munkalehetőséget.

Nem utolsó sorban 2019-ben megnyitottuk a Kibéden található kis éttermünket is, a Dósa Grillt, ahol ugyancsak a természetes alapanyagokból készült hagyományos ízek játsszák a főszerepet, illetve megkóstolhatják termékpalettánk néhány kínálatát is.

Éttermünk bérelhető bármilyen rendezvényre, 100 férőhelyes, kellemes családias környezetet biztosít vendégeinek.

Cégünk értékei

Scroll to Top